Frey Kft.
2000 Szentendre
Dobogókői út 7.
Interspar épülete
Email: info@freykft.hu
Tel/fax: +36 26 300 849


TérképHuzatfokozó kémény toldalék

Huzatfokozó kémény toldalékA téli időszak beköszöntével egyre több figyelmet fordítunk a házak, lakások egyéb épületekmegfelelő szellőztetésére, de nem csak ebben az időszakban kéne megfelelő figyelmet szentelni a szellőztetésre.

Ugyan a szén-monoxid gáz, okozza a téli fűtési szezon legtöbb balesetét, melyet a kéménybe visszaáramló füstgáz okoz. Ezt a visszaáramlást is megakadályozza a Sziráki Demeter magyar feltaláló által megalkotott kéménytoldat, amely a huzat fokozásával meggátolja a gáz beszivárgását a lakótérbe.

A magyar szabadalmaztatott találmány a Budapesti Műszaki Egyetem Áramlástani Tanszékén végzett szélcsatorna vizsgálatokon KÍVÁLÓ minősítést szerzett és Építőipari Műszaki Engedéllyel (ÉMI) rendelkezik, amely mérésekkel is alátámasztja a hatékonyságát. Az engedély lajstromszáma: A-74/2007

 

A szerkezet a szél energiáját használja ki, így már a legenyhébb légmozgásra mozgásba lendül a háztetőkön a szélkakassal ellátott, korrózióálló anyagból készült készülék és vákumhatást hoz létre a kéményben. A füstgázok a kémény belsejében a huzat hatására áramlanak felfelé, a huzat részben a gravitációs nyomáskülönbségből, részben a statikus nyomáskülönbségből adódik. A Sziráki Demeter által feltalált kéménytoldat, növeli a kéménymagasságát, ezáltal elősegíti a gravitációs nyomáskülönbséget és a huzatot. A találmány a statikus nyomáskülönbséget is növeli azáltal, hogy forgófeje mindig szélirányba áll be úgy, hogy a forgófej kilépő keresztmetszete a széliránynak háttal fordul – a forgófej megszorulása a tengelyen levő üveggolyó csapágynak köszönhetően nem lehetséges. A huzat nagyságát tovább növeli a füst kiáramlásával ellentétes oldalon kialakított nyílás, az itt befújó és a kilépő nyíláson távozó légáram a kémény belsejében szívó hatást gyakorol, ezzel is segítve az égéstermék tökéletes távozását.

Mivel egy teljesen mechanikus készülékről van szó, így előírás szerű használat esetén semmiféle műszaki hiba nem történhet vele, szemben egy jelzőkészülékkel vagy elszívóval. Önmagában alkalmazható szerkezet, így semmilyen külső elektromos forrásra nincs szüksége, és költséghatékonyabb, mint a nagyhatású elszívók vagy szellőztető rendszerek.

A termékminőségi korrózióálló anyagból készül, hogy teljes mértékben ellenálljon a korróziónak és az időjárás viszontagságainak.

Bármilyen épület szellőztetésére és huzatfokozására alkalmas megoldást nyújt!

A gázkazánt használók mellett ajánljuk még a készülék felszerelését vegyes tüzelésű kályhát, kazánt, cserépkályhát, kandallót, kazánt használó épületek tetejére is.

» Miben rejlik a szabadalmazott huzatfokozó hatékonysága?

 • Védelmet nyújt a szénmonoxid és a füstgázok visszaáramlásával szemben, hiszen már a legenyhébb szélmozgásra vákumhatást hoz létre a kémény belsejében, kiáramoltatva a mérgező gázokat.
 • Optimális égést teremt, mivel megnöveli a kéményben a füstáramlását és megfelelő huzatotteremt. Így a kémények belsejében a szennyező anyagok lerakódásának esélye csökken.
 • Hatékonyabbá teszi az energiafelhasználást, mert az égéstérben a vákuum hatás miattkedvező feltételek alakulnak ki.
 • Az épületek szellőztető nyílásaira szerelve, vákumhatást hoz létre, így rögtön a panel és központi fűtésű lakások egyéb épületek állandó légtér szellőztetése is megoldottá válik, ráadásul elektromos energia felhasználása nélkül
 • Költséghatékony és energiatakarékos mivel jelentős energia megtakarítás érhető elő készülék használatával! A szél energiáját hasznosítja, így nincs szükség elektromos áramra a működéséhez.
 • Mindenfajta kéményre könnyen felszerelhető!
 • A termékre 3 év garanciát adunk!

Az alapméreteken kívül természetesen más méretek gyártására is van lehetőség, hiszen minden egyéni igény kielégítésére törekszünk!

 » Ajánljuk:

 • Minden épület kéményére és szellőztetőjére!
 • Ha nem akarja, hogy a fűtési szezon beköszöntével tragédiák történjenek környezetében!
 • Ha a megfelelő szellőztetés nem megoldott. Hiszen a szellőztetés hiánya nem csak közérzetünkre lehet rossz hatással (levegőtlenség), hanem akár egészségünkre is.
 • A szellőzetlen helyiségekben könnyebben megtelepszenek a baktériumok és egyéb kórokozók és ezek a helységek könnyebben penészesednek is. A megfelelő légcsere alapvető fontosságú, hogy megvédjük egészségünket.
 • Lakóközösségek, panelházak, vagy téglaházak szellőztetésére!
 • A társasházak szellőztetését eddig általában villamos energiával működő szellőztető rendszerek segítségével oldották meg, melyek meghibásodhattak, illetve az áramszünetekkor nem működtek rosszabb esetben a magas elektromos energia árak mellett a lakóközösségek a spórolás miatt ezt kapcsolták először ki. A huzatfokozó-kéménytoldat a szél energiáját használja fel, így ennek köszönhetően a szellőztetés áram nélkül megoldható és működése folyamatos. A felszerelést követően nem kell minden lakást külön monoxid-jelző készülékkel sem ellátni.
 • Mezőgazdasági lerakatok szellőztetésére (gabona telephelyek)
 • Éttermek, szállodák szellőztetésére

Mivel a szerkezet funkciót tekintve ugyanolyan fontos a szellőztetés is, mint az, hogy megvédje a tulajdonosát a szén-monoxid mérgezéstől, így nézzük, hogy… » Hogyan képes növelni a huzatot a szerkezet?

A toldat egyrészt megnöveli a kémény eredeti magasságát, ez kisebb mértékben segíti a levegő áramlását. A lényeg a konstrukcióban rejlik: a toldat üveggolyón forgó feje a rajta elhelyezett terelőlap által mindig szélirányba áll be, úgy hogy a forgófej kivezető nyílása a széliránynak háttal fordul. Ezzel a változó erősségű széláramlatok huzatfokozó hatása is kihasználható, és nem jöhet létre ellenáramlás, vagyis az égéstermék nem tud visszaáramolni a kéménybe. A huzat erősségét tovább növeli a forgófej kimeneti nyílásával ellentétes oldalon kialakított nyílás. A szélirányba beálló forgórész nyílásán befújó, és a füstkivezető nyíláson távozó légáram a kémény belsejére szívóhatást gyakorol. A toldat közönséges légtechnikai szellőzőkürtőkhöz csatlakoztatva azok hatásfokát is növeli. A forgófej a szerkezet álló részről a kémény tisztításakor könnyen leszerelhető.

» A szén-monoxidról és a mérgezésről, amely akár halált is okozhat:

A szén-monoxid (CO) egy színtelen, szagtalan, íztelen gáz. A szénvegyületek tökéletlen égése során képződik, főleg belsőégésű motorokban, kazánokban, cserépkályhákban, kandallókban.

A szén-monoxid nagyon mérgező gáz! Mérgező hatása azzal magyarázható, hogy a vér hemoglobinjában található vasatomokkal stabil komplexet képez, ezzel a szervezet oxigénfelvételét és oxigénellátását azonnal akadályozza. Esetekben megjelenése csak fejfájást, szédülést, émelygést, látás- és hallásképesség csökkenését idézi elő. Míg rosszabb esetekben azonnal fulladáshoz, keringési zavarhoz vezet. A szén-monoxid-mérgezés esetén szabad levegőn mesterséges lélegeztetést kell alkalmazni az életmentés érdekében.

 
Copyright 2010-2014 Frey Attila 2000 Szentendre, Dobogókői út 4. Adószám: 12929069-2-13
Otthon linkek Magyar Honlap Linkek LinkBank Hungarian Web Linkgyűjtemény WQW webkatalógus MEGAPORT TopSite.hu - A web legjobbjai. csillag születik 2011seobaglyak Ingyenes weboldal kereső és linkkatalógus szóbázis linkkatalógus WYW Directory Ingyenes hirdetés SEO Linkkatalógus Marketing Katalogus Online játékok PageRank Kereső optimalizálás ezaweb.hu Építőipar - epitoipar.wyw.hu PagesInventory - directory Hahe.hu - Az Online Tudakozó