Írjál nekünk e-mailt Hívjál minket telefonon

Napelem, Fűtőpanel / Elektromos fűtőpanel

Elektromos fűtőpanel

nobo elektromos fütőpanel

NOBO elektromos fűtőpanel

Konvekciós elektromos fűtés

nobo elektromos fűtőpanel elve A konvekciós elektromos fűtés lényege azon az egyszerű fizikai tényen alapul, hogy a meleg levegő mindig felfelé áramlik, ez az a jelenség amit kéményhatásnak nevezünk. A konvekciós elven működő elektromos radiátor esetében a fűtőbetét mindig a fűtőpanel alján található. A hideg levegő a fűtőpanel alján kialakított nyílásokon áramlik be, majd a fűtőbetéten felmelegszik és intenzív felfelé áramlásba kezd a fűtőpanel belsejében. A meleg levegő végül a fűtőkészülék tetején, vagy az előlapján kialakított rácsokon keresztül távozik. A panel a levegőt nem fújja (mivel nincs benne ventilátor), hanem áramoltatja, így a teljes szoba légterét egyenletesen megmozgatja és felmelegíti. Ennek megfelelően a paneleket alacsonyan, a padlószinttől mindössze kb. 10 cm magasra kell felszerelni.

Elektromos fűtőpanel előnyei

  • Nagy hőleadó felület
  • Gyors hőleadás
  • IP24 védettség
  • Nincs karbantartási igény
  • 5 év teljeskörű garancia a termékre
  • 10 év garancia az X-type fűtőbetétre!
A fűtőpanelben egy speciális kerámia fűtőbetét (X-type fűtőbetét)van elhelyezve, mely nem izzik, ezért élettartama szinte korlátlan. A fűtőbetét felületét alumínium bordákkal megnövelték, így hatékonyabb hőátadást értek el. A fűtőpanelben nincsen semmilyen mozgó mechanikus alkatrész, ezért teljesen megbízhatóan és hangtalanul működik. Az elektromos fűtés gyors, azonnal meleget szolgáltat, az X-type fűtőbetét nagyon pontosan szabályozható és a beépített korszerű elektronikának köszönhetően rendkívül energia-hatékony működést tesz lehetővé ami az alacsony áramfogyasztásban jelentkezik.

A Nobo elektromos fűtőpanel (radiátor) a frontoldalán rácsozattal van ellátva, ami a meleg levegőt a faltól elfelé tereli, ezért hatékonyabb és komfortosabb fűtést tesz lehetővé.

Nobo elektromos fűtés: Programozás - Szabályozás - Távvezérlés

nobo elektromos fütőpanel programozás
nobo elektromos fütőpanel programozás
nobo elektromos fütőpanel programozás

A legtöbb villamos árammal működő fűtőtest vagy nem rendelkezik beépített termosztáttal, vagy csak nagyon kezdetlegessel. A beépített termosztát azért fontos, hogy a villanyradiátoron a kívánt szobahőmérséklet beállítható legyen. A termosztát kapcsolási pontossága alapvető fontosságú az energiafelhasználás és komfort szempontjából. A Nobo fűtőpanel beépített termosztátja már +/- 0,1 °C hőmérséklet változásra reagál, ezért az elektromos radiátor optimális áramfogyasztást tesz lehetővé. Az elektronikus vezérlés a fűtőbetétet folyamatosan ki-és bekapcsolja akár két – három percenként, ahogy a hőfokszabályzás igényli. Ez azt jelenti, hogy egy jól beállított elektromos -radiátor a működési idejének csupán 30 – százalékában vesz fel áramot , ami akár 15-20%-kal kevesebb áramfogyasztást jelent a mechanikus vezérlésű elektromos fűtéssel szemben.

A Nobo rendszer termosztát moduljai az igényeknek megfelelően cserélhetőek, így mindig lehetőség van a rendszer továbbfejlesztésére.

A legújabb fejlesztés eredményeképpen már mobiltelefonról, tabletről, számítógépről is vezérelhető. a fűtőpanel központi vezérlése. Egyedileg beállítható a bármelyik fűtőpanelek hőfoka, heti program kiosztása, vagy akár lehetőség van bármilyen más elektromos termék vezérlésére is. Az alkalmazást több készülékre is letölthetjük, így többen is vezérelhetik a rendszert.

Az új ECO HUB központi vezérlő számos kiegészítővel bővíthető, mely minden igényt kielégítő szabályozást biztosít a fűtésrendszerünkhöz. mobil láb

Mobilitás

A Nobo elektromos radiátor természetesen nem csak falra szerelhető, hanem mobil kivitelben is létezik. A hordozható fűtőpanel görgős lábakkal rendelkezik, amelyek egyszerűen szerszámok nélkül felszerelhetők. A görgős láb minden 20 és 40 cm magas villanyradiátor külön rendelhető tartozéka.

Alacsony beruházási költség

A fűtőpanelek (elektromos radiátorok) kedvező ára alacsony beruházási költséget tesz lehetővé akár egy helyiség fűtéséről, akár egy többszintes többlakásos ház fűtéséről legyen szó. Az elektromos fűtés kiépítése fűtőpanellel csak harmadrészébe kerül, mint egy átlagos központi fűtés rendszer létrehozása. Egy 50 m2-es lakás estében a gázfűtés kiépítésébe fektetett pluszköltség csak 8-9 év alatt térül meg. Ezzel a kedvező beruházási költséggel és az energiatakarékos üzemeltetéssel nem csak az egyéb elektromos fűtésrendszereket előzi meg gazdaságosság tekintetében, hanem fatüzeléses rendszerekkel is versenyre kelhet.

A fűtőpanelek legnagyobb teljesítménye 2000 W és a 75 W/m2-es ajánlásából is szintén látszik a kiváló hatásfok és a gazdaságosság, bármilyen megoldásra is használhatjuk (lakás, családi ház, nyaraló, albérlet, iroda, üzlet, szálloda, panzió, uszoda, szellőztetés nélküli és vizes helyiségek, stb.) Nobo rendszerünket.

Az érem másik oldalán

Sokan vannak, akik szeretnek a tűz szépségében gyönyörködni, ha fűtésről van szó. De mi a helyzet a másik oldallal? Nos, íme, a tökéletes megoldás a modern és letisztult stílus kedvelőinek, akik jobban szeretik a funkcionalitást előtérbe helyezni. A Nobo elektromos fűtőpanelek, amellett, hogy a minimalista stílust és esztétikai egyensúlyt szimbolizálják, a költséghatékonyság és környezettudatosság élharcosai is egyben.

Egy komplett rendszer, mely képes minden helyiséget külön-külön hőszabályozni. A Nobo rendszereknek alacsony a teljesítményigényük, és akár egy száz négyzetméteres helyiség fűtését is kiválóan elvégzik viszonylag alacsony költségek mellett. A Nobo elektromos fűtőpanelek csendesek, tiszták és környezetbarát megoldást jelentenek, a technikai újításoknak köszönhetően pedig akár okostelefonnal is könnyen vezérelhetőek!

Ha Ön is egy kedvező megoldást keres otthona fűtésére és jobban kedveli a modern technikai megoldásokat, válasszon Nobo elektromos fűtőpanel kínálatunkból!

Nobo elektromos fűtőpanel, a modern megoldás

Manapság a legközkedveltebb fűtési megoldások közé a korszerű és praktikus kialakítások tartoznak. A Nobo elektromos fűtőpanelek remekül megfelelnek a modernkori elvárásoknak! Mindamellett, hogy környezettudatos megoldást kínálnak, mind esztétikailag, mind teljesítményben kiemelkedőek!

A Nobo elektromos fűtőpanelek megdöntik azokat a mítoszokat, melyek az elektromos fűtéssel kapcsolatosan terjednek, miszerint a fűtés eme fajtája, megterhelheti a háztartások havi kiadásait. Ugyanis a Nobo elektromos fűtőpanelek, mindamellett, hogy kiváló teljesítményt nyújtanak, még az energiafogyasztásban is élen járnak, hiszen kevés energia felhasználásával is képesek ideális hőmérsékletet biztosítani.

Mindemellett a Nobo elektromos fűtőpanelek a ház bármely szegletében üzembe helyezhetőek, akár a fürdőszobában, akár a hálószobában. Esztétikus megjelenésüknek köszönhetően stílusos elemei lehetnek minden otthonnak. Ha Ön is az ideális megoldást keresi otthonába, forduljon hozzánk bizalommal!