Napelem, Fűtőpanel / Nobo elektromos fűtőpanel

Nobo elektromos fűtőpanel

NOBO elektromos fűtőpanel

Konvekciós elektromos fűtésA konvekciós elektromos fűtés lényege azon az egyszerű fizikai tényen alapul, hogy a meleg levegő mindig felfelé áramlik, ez az a jelenség amit kéményhatásnak nevezünk. A konvekciós elven működő elektromos radiátor esetében a fűtőbetét mindig a fűtőpanel alján található. A hideg levegő a fűtőpanel alján kialakított nyílásokon áramlik be, majd a fűtőbetéten felmelegszik és intenzív felfelé áramlásba kezd a fűtőpanel belsejében. A meleg levegő végül a fűtőkészülék tetején, vagy az előlapján kialakított rácsokon keresztül távozik. A panel a levegőt nem fújja (mivel nincs benne ventilátor), hanem áramoltatja, így a teljes szoba légterét egyenletesen megmozgatja és felmelegíti. Ennek megfelelően a paneleket alacsonyan, a padlószinttől mindössze kb. 10 cm magasra kell felszerelni.

nobo elektromos fűtőpanel elve
A fűtőpanelben egy speciális kerámia fűtőbetét (X-type fűtőbetét)van elhelyezve, mely nem izzik, ezért élettartama szinte korlátlan. A fűtőbetét felületét alumínium bordákkal megnövelték, így hatékonyabb hőátadást értek el. A fűtőpanelben nincsen semmilyen mozgó mechanikus alkatrész, ezért teljesen megbízhatóan és hangtalanul működik.
Az elektromos fűtés gyors, azonnal meleget szolgáltat, az X-type fűtőbetét nagyon pontosan szabályozható és a beépített  korszerű elektronikának köszönhetően rendkívül energia-hatékony működést tesz lehetővé ami az alacsony áramfogyasztásban jelentkezik.

A Nobo elektromos fűtőpanel (radiátor) a frontoldalán rácsozattal van ellátva, ami a meleg levegőt a faltól elfelé tereli, ezért hatékonyabb és komfortosabb fűtést tesz lehetővé.

10 év garancia az X-type fűtőbetétre!


Programozás - szabályozás – távvezérlés


nobo elektromos fűtőpanel elvenobo elektromos fűtőpanel elvenobo elektromos fűtőpanel elvenobo elektromos fűtőpanel elve

A legtöbb villamos árammal működő fűtőtest vagy nem rendelkezik beépített termosztáttal, vagy csak nagyon kezdetlegessel. A beépített termosztát azért fontos, hogy a villanyradiátoron a kívánt szobahőmérséklet beállítható legyen. A termosztát kapcsolási pontossága alapvető fontosságú az energiafelhasználás és komfort szempontjából. A Nobo fűtőpanel beépített termosztátja már +/- 0,1 °C hőmérséklet változásra reagál, ezért az elektromos radiátor optimális áramfogyasztást tesz lehetővé. Az elektronikus vezérlés a  fűtőbetétet folyamatosan ki-és bekapcsolja akár két – három percenként, ahogy a hőfokszabályzás igényli. Ez azt jelenti, hogy egy jól beállított elektromos  -radiátor a működési idejének csupán 30 – százalékában vesz fel áramot , ami akár  15-20%-kal kevesebb áramfogyasztást jelent a mechanikus vezérlésű elektromos fűtéssel szemben.

A Nobo rendszer termosztát moduljai az igényeknek megfelelően cserélhetőek, így mindig lehetőség van a rendszer továbbfejlesztésére.

A legújabb fejlesztés eredményeképpen már mobiltelefonról, tabletről, számítógépről is vezérelhető. a fűtőpanel központi vezérlése. Egyedileg beállítható a bármelyik fűtőpanelek hőfoka, heti program kiosztása, vagy akár lehetőség van bármilyen más elektromos termék vezérlésére is. Az alkalmazást több készülékre is letölthetjük, így többen is vezérelhetik rendszert.

 Az új ECO HUB központi vezérlő számos kiegészítővel bővíthető, mely minden igényt kielégítő szabályozást biztosít a fűtésrendszerünkhöz.

Alacsony beruházási költség

A fűtőpanelek (elektromos radiátorok) kedvező ára alacsony beruházási költséget tesz lehetővé akár egy helyiség fűtéséről, akár egy többszintes többlakásos ház fűtéséről legyen szó. Az elektromos fűtés kiépítése fűtőpanellel csak harmadrészébe kerül, mint egy átlagos központi fűtés rendszer létrehozása. Egy 50m2-es lakás estében a gázfűtés kiépítésébe fektetett pluszköltség csak 8-9 év alatt térül meg. Ezzel a kedvező beruházási költséggel és az energiatakarékos üzemeltetéssel nem csak az egyéb elektromos fűtésrendszereket előzi meg gazdaságos tekintettében, hanem fatüzeléses rendszerekkel is versenyre kelhet.

A fűtőpanelek legnagyobb teljesítménye 2000 W és a 75 W/m2-es ajánlásból is szintén látszik a kiváló hatásfok és a gazdaságosság, bármilyen megoldásra is használhatjuk(lakás, családi ház, nyaraló, albérlet, iroda, üzlet, szálloda, panzió, uszoda, szellőztetés nélküli és vizes helyiségek, stb.)  Nobo rendszerünket.

Mobilitás


A Nobo elektromos radiátort természetesen nem csak falra szerelhető, hanem mobil kivitelben is létezik. A hordozható fűtópanel görgős lábakkal rendelkezik, amelyek egyszerűen szerszámok nélkül felszerelhetők.
A görgős láb  minden 40 cm magas villanyradiátor külön rendelhető tartozéka.


Készülék típusok :Készítse fel otthonát a téli hideg ellen!

Itt az ősz, és elkezdődnek a ház körüli munkák is. Rengeteg a teendő, hiszen a hideg tél egy-kettőre megérkezik. Ki kell takarítani a házat, a garázst, rendbe tenni a kertet, és a lakást is korszerűsíteni kell. Sokan csak ilyenkor gondolnak a fűtéscserére, de megnyugtatjuk, még nincs késő!

A régi házakban általában olyan fűtőtestek vannak, mint a konvektorok, vagy a régi radiátorok, ma már azonban olyan modern technológiával is lehetséges a ház fűtése, mint a Nobo elektromos fűtőpanel!

Készítse fel otthonát a téli hideg ellen!

Sokan ódzkodnak az új dolgoktól, de a Nobo elektromos fűtőpanel teljesen megbízható. A Nobo cég Európa egyik legnagyobb elektromos fűtőberendezéseket gyártó vállalata, innovációban az első, és modern működésének köszönhetően egyre elterjedtebb a családi otthonokban is.

Ha Ön is szeretné korszerűsíteni fűtőberendezését lakásában, akkor döntsön a Nobo elektromos fűtőpanel mellett! További információért tekintse meg honlapunkat és keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!