Írjál nekünk e-mailt Hívjál minket telefonon

Ablakok, Árnyékolás / Redőnyök árnyékolástechnika / Redőnyök

Redőnyök

Redőnyök


Az árnyékolók közül leggyakrabban a redőnyöket használjuk A redőnyök sokfélesége mindenkinek lehetőséget kínál, hogy megtalálja a számára megfelelő legjobb megoldást. A leggyakrabban választott műanyag redőnyök mellet választhatjuk az alumínium redőnyüket, a kézi vagy motoros működtetésű redőnyöket, amelyek beépítésük szerint lehetnek külső-, vakolható tokos vagy biztonsági redőnyök.

A rendszerek előnyös tulajdonságaiból ki kell emelni a redőnyök nagy variálhatósági lehetőségét, könnyű kezelhetőségét és nem utolsósorban kedvező árát.

Redőnyt, de milyet?

Ha jól körüljárjuk az árnyékolás kérdését, és megfigyeljük a házakat, rájövünk, hogy a leggyakrabban alkalmazott megoldás a redőny. A redőny megbízható védelmet nyújt a tűző napsütés ellen, emellett hang- és hőszigetelő funkcióval is bír. A fő kérdés az, hogy milyet válasszunk?

Az alumínium redőnyök manapság nagyon népszerűek, annak ellenére, hogy az áruk gyakran igencsak magas. Sikerük alapanyagukban rejlik, hiszen az alumínium híres ellenállóságáról, így szinte egyáltalán nem tesz kárt benne a szél, jégeső vagy az UV sugárzás. Kiváló a fényzáró képessége, és a kíváncsi tekintetekkel szemben is maximális védelmet nyújt. Az alumínium kiváló zajszigetelő és hőszigetelő is. Az alumínium redőnyök számos előnyét tartósságuk révén sokáig élvezhetjük.

A redőnyök másik igen gyakori alapanyaga a műanyag. A műanyag hallatán sokan fanyalognak, ám ennek is megvannak a maga előnyei. A kedvező árfekvés mellett a műanyag hőszigetelő és zajszigetelő hatása is kiváló, könnyen felszerelhető a tokos változata és megfelelő kivitelezésben motorizálható is. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a műanyag redőny gondosabb karbantartást igényel, mivel napfény hatására könnyebben kifakulhat.

Idén nyáron döntsön a komfort mellett, és válasszon redőnyeink közül már most! Bátran kérjen tanácsot a választáshoz, és vegye igénybe szakembereink segítségét!

Hasznos tanácsok: A redőnyök karbantartása és tisztítása

Árnyékolóink nélkül gondban lennénk, hiszen a segítségükkel védekezünk a napfény, a hideg és a kíváncsi tekintetek elől is. Éppen ezért jól tesszük, ha elegendő időt és gondot fordítunk ápolásukra, karbantartásukra, hogy sokáig gond nélkül használhassuk őket.

A redőnyök tisztítása nem bonyolult feladat, mert bő vízzel, mosószerrel és alapos dörzsöléssel gondoskodhatunk arról, hogy akár alumíniumból, akár műanyagból készült a redőnyünk, minden alkotóeleme ragyogóan tiszta legyen.

Arra ügyeljünk, hogy a víz szemcsementes és oldószermentes legyen, különben sérülhet a redőny felülete. A redőnypalástot csakis függőleges mozdulatokkal tisztítsuk, mert oldalirányú tisztítás esetén elcsúszhatnak és beakadhatnak a redőnylécek.

Amennyiben a redőny meghibásodik, megsérül, ajánlatos szakemberrel megnézetni és nem kezdeni bele házi barkácsolásba.

Ön még keresi az ideális árnyékolót? Nézzen körül weboldalunkon, és válasszon minőségi redőnyeink közül!