Írjál nekünk e-mailt Hívjál minket telefonon

Fafűtés / Thermorossi fatüzelés technológia

Thermorossi fatüzelés technológiaThermorossi fatüzelés technológia


Az olasz Thermorossi az egyik legfejlettebb fűtőberendezéseket gyártó vállalat Európában. Nem csak különböző típusú és teljesítményű fa, pellet és kombinált üzemeltetésű kazánokat, kandallókat gyárt, hanem a napenergia felhasználásával lehetőséget biztosít a legmodernebb technológia alkalmazásával családi házak fűtés, meleg-víz és villamosáram igényeinek kiszolgálására, mindezt a legszigorúbb környezetvédelmi előírások teljesítése mellett.

A Thermorossi termékeket használók a legmodernebb technológiát a kiváló olasz dizájnt és a maximális kényelmet élvezik.

A Thermorossi megvalósította, hogy a fűtés és meleg-víz szolgáltató berendezésünket nem kell külön kazánházba elhelyezni.

Thermorossi logoThermorossi 36 dbThermorossi égésThermorossi légbefuvásThermorossi távirányító

A fatüzelésű kályhákat már úgy tervezték, hogy akár a nappalink egyik leglátványosabb eleme legyen, mindezt úgy, hogy a Thermosilent funkció biztosítja a majdnem hangtalan működést ( 36 dB).

Az Airbox rendszer (egy termosztáttal ellátott szellőzőblokk) használatával egy kályhával több helyiséget (akár négy különállót) is kifűthetünk, ahol a meleg-levegő mennyiségét egy négysebességes elektromos távvezérlő szabályozza és a beépített ventilátor juttatja el a kívánt helyekre. A szobaventilátor a levegőt a szoba légteréből szívja egyidejűleg a levegőben lévő porszemcsékkel amelyek egy szűrőben lecsapódnak. A szűrőt egyszerűen lehet lepattintani, kimosni és visszahelyezni, így biztosítva tiszta, pormentes levegőt.

A Thermorossi vízteres kályhák nemcsak az egész ház fűtését képesek ellátni, hanem a használati meleg vizet is előállítják. A fűtési rendszer ellátására akár a már meglévő csővezetékek és radiátorok is alkalmasak lehetnek, további előnyös tulajdonságai között fontos szerepe van a távirányítás és a programozás lehetőségének, valamint az mobiltelefonon keresztül történő ki- és bekapcsolásnak. Ezek a modern, fatüzelésű, környezetbarát, vízteres kandallók helyettesíthetik, vagy kiegészíthetik a hagyományos gázkazánt, lehetőséget teremtve akár 40 %-os energiamegtakarításra is.

Az alacsony szennyezőanyag kibocsátású (Low Emission) faelgázosító azaz „lefelé fordított lángú” kazánok. Azonkívül, hogy a kevesebb szennyezőanyag kerül a levegőbe az égés szemmel láthatóan szabályosabb ,mint ahogy sokkal kevesebb tüzelőanyagra van szükség. Drasztikusan csökken a „fordított kúp jelenség”, azaz a tűztér oldalán megmaradó, el nem éget tüzelőanyag mennyisége is.

A fafogyasztás optimalizálása és a hőleadás növelése céljából a kályhák nagy felületű öntöttvas  hőátadóval rendelkeznek, amely maximálisan kihasználja a hősugárzás, hővezetés és hőszállítás által nyerhető energiát.

Minden Thermorossi termékeket  kiszállítás előtt egy óra gyári próbaüzemen tesztelnek, így kerülve el a legkisebb beüzemelési problémát is.