Írjál nekünk e-mailt Hívjál minket telefonon

Teraszfűtés

Teraszfűtés

Vendéglátók figyelem!

Teraszok, kiülők, éttermek, büfék, kocsmák, presszók, bárok, stb. gazdaságos és hangulatos fűtési megoldásai

nobo elektromos fütőpanel fjord
nobo elektromos fütőpanel telefonos vezérlés
nobo elektromos fütőpanel eco hub, eco sense

Nobo elektromos fűtés egy nagyszerű és egyben gazdaságos megoldás a téliesített teraszok fűtésére

A zárt terasz falaira felszerelt vagy mobil gördülős lábakon álló Nobo elektromos fűtőpanelek beállítása után csak programozzuk a fűtőpaneleket a kívánt hőmérséklet és már el is feledkezhetünk a teraszfűtéssel járó gondjainkról.

A Nobo konvekciós elektromos fűtés működésének lényege azon az egyszerű fizikai tényen alapul, hogy a meleg levegő mindig felfelé áramlik, ez az a jelenség amit kéményhatásnak nevezünk. A konvekciós elven működő radiátor esetében a fűtőbetét mindig a fűtőpanel alján található. A hideg levegő a fűtőpanel alján kialakított nyílásokon áramlik be, majd a fűtőbetéten felmelegszik és intenzív felfelé áramlásba kezd a fűtőpanel belsejében. A meleg levegő végül a fűtőkészülék tetején kialakított rácsokon keresztül távozik. A fűtőpanel a levegőt nem fújja (mivel nincs benne ventilátor), hanem áramoltatja, így a zárt terasz légterét egyenletesen megmozgatja és felmelegíti.

A fűtőpanelben nincsen semmilyen mozgó mechanikus alkatrész, ezért teljesen megbízhatóan és hangtalanul működik. Az elektromos fűtés gyors, azonnal meleget szolgáltat. A fűtőpanel elektronikájában elhelyezett digitális érzékelő 0,05 °C pontossággal mér, így könnyedén biztosítja az egyenletes hőn-tartást, készenléti fogyasztása csak 0,5 W, ami nagyban hozzájárul a gazdaságos üzemeltetéshez.

Az elektronikus vezérlés a fűtőbetétet folyamatosan ki-és bekapcsolja akár két – három percenként, ahogy a hőfokszabályzás igényli. Ez azt jelenti, hogy egy jól beállított elektromos -radiátor a működési idejének csupán 30 – százalékában vesz fel áramot , ami akár 15-20%-kal kevesebb áramfogyasztást jelent a mechanikus vezérlésű elektromos fűtéssel szemben. 

A rendszer nem csak nagyon pontosan szabályozható, de termosztát moduljai az igényeknek megfelelően bármikor cserélhetőek. Természetesen lehetőség van a fűtőpanelek központi vezérlésére az Eco Hub ingyenes applikáció segítségével. Programozhatjuk (akár nap, óra, perc pontossággal) és dinamikusan szabályozhatjuk a fűtést mobiltelefonon, táblagépen vagy asztali számítógépen. Az alkalmazást egyszerre több készüléken is használhatjuk egyszerre.

A rendszer további megtakarításokat eredményezhet az Eco Sense nyitásérzékelő rendszer közbeiktatásával, amely figyeli az ablakok nyitvatartását és nyitott ablak/ok esetén a szellőzés idejére leállítja a fűtést, majd az ablakok bezárása után automatikusan újra indítja a fűtési rendszert.

A4Nobo rendszer a beépített korszerű elektronikának és a rugalmas vezérlésnek köszönhetően rendkívül energia-hatékony működést tesz lehetővé ami az alacsony áramfogyasztásban jelentkezik.

Elektromos fűtőpanel előnyei

 • Nem használja el a helység levegőjét
 • Nagy hőleadó felület
 • Gyors hőleadás
 • Egyenletes hőtartás
 • IP24 védettség
 • Konvekciós légfűtés a meleg levegő egyenletes eloszlásáért
 • Hangtalan üzem
 • Fűtőpanel termosztát a készülék tetején
 • Szabályozási pontosság kisebb mint 0,5 ℃
 • Optimális áramfogyasztás
 • Gazdaságos, energiatakarékos üzemelés
 • Alacsony készenléti fogyasztás
 • Karbantartást nem igényel
 • 5 év teljeskörű garancia a radiátorra
 • 10 év garancia az X-type fűtőbetétre!

Egy praktikus tanács

Az elektromos fűtések esetében érdemes vezérelt áramot kialakíttatni és használni. A hazai áramszolgáltatók - a hálózati leterheltségtől függően - napi nyolc órában biztosítanak vezérelt áramot a felhasználók számára. Ennek díja jelentősen kedvezőbb a nappali áramszolgáltatásnál, és nagyon rövid idő alatt megtérülő kiépítési költséggel megvalósítható.

A korábbi gyakorlattól eltérően, már a nappali órákban is elérhető a vezérelt áram (korábban éjszakai áram). Jelenleg 24 óra alatt átlag nyolc órában biztosítják a szolgáltatók a kedvezményes áramot, ami egy éjszakai (vezérelt) áramátváltó bekötésével hasznosítható.

Egy gyakorlati példa

Alapterület: 40 m2-es üvegezett terasz

Fűtés : 3 db 1500 W (NFC4N-15 +1S) vagy 2 db 2000 W (NFC4N-20 +1S) fűtőpanel cserélhető termosztáttal 3db ( NCU 2R ) vagy 2db ( NCU 2R ), okostelefonról vezérelhető központtal (Eco Hub)

NFC4N-15 : 56.800,-Ft/db

NFC4N-20 : 59.500,-Ft/db

NCU 2R termosztát: + 11.000,-Ft/db ( 1S termosztát árához képest )

Eco Hub: 69.000,-Ft/db

Összesen: 210.000 vagy 272.400,-Ft a kiépítettségtől függően.

Pellet kályha gazdaságos teraszfűtés, infrafűtés helyett
Pellet kályha kijelző infrafűtés helyett
Pellet kályha légteres

Teraszfűtés pellettüzeléses légteres kályhával az optimális fűtési költségért

Alacsony fűtési költség, környezetkímélő működés.

A Thermorossi pellettüzeléses légteres kályhája a varázslatos olasz dizájnnak köszönhetően téliesített teraszának egyik látványeleme lesz. A nagy teljesítmény, a majdnem zajtalan működés (36 db), a nagy felületű öntöttvas hőátadó rendszer maximálisan kihasználja a hősugárzás, a hővezetés és hőszállítás által nyerhető energiát, úgy hogy közben vendégei a tűz látványában gyönyörködve akár otthon is érezhetik magukat.

A Thermorossi pelletkályhája az un. Airbox rendszernek ( egy termosztáttal ellátott szellőzőblokk) köszönhetően több helyiséget (akár négy különállót) is kifűthet, illetve egy nagyobb tér esetén a légcsatornázható készülék a kályhától kettő vagy négy végpontra is továbbíthatja a meleget.

Az Airbox rendszernél a meleg-levegő mennyiségét egy négysebességes elektromos távvezérlő szabályozza és a beépített ventilátor juttatja el a kívánt helyekre. A „szobaventilátor” a levegőt a fűtendő légteréből szívja egyidejűleg a levegőben lévő porszemcsékkel, amelyek egy szűrőben lecsapódnak. A szűrő egyszerűen lepattintható, elég kimosni és visszahelyezni, így biztosítva a tiszta, pormentes levegőt.

A pellet égetéséhez szükséges levegőt a kályha egy külső térből szívja be, így nem fogyasztja a fűtendő tér levegőjét.

Egy pellet fűtési rendszer körülbelül 90-95 százalékos hatékonysággal képes elégetni a tüzelőanyagot, ami vetekszik egy korszerű gázkazán hatékonyságával.

A Thermorossi pelletkályhájának előnyös tulajdonságai között fontos szerepe van a távirányítás és a programozás lehetőségének, valamint a mobiltelefonon keresztül történő ki és bekapcsolásnak is.

Fatüzelés vízteres tűzhely
Fatüzelés vízteres tűzhely, sparhelt
Fatüzelés vízteres tűzhely szerkezet

Fűtés? Sütés? Főzés? Fával?

IGEN!

Thermorossi Bosky Coountry F30

Kivételes képességeinek köszönhetően, kifinomultságával, technikájával és esztétikus megjelenésével a Bosky teraszának/vendéglőjének dísze lehet. A Thermorossi sparheltjei kiválóan alkalmasak főzésre, sütésre, és a belsőtér fűtésére is.

Változatos színárnyalatainak köszönhetően bármilyen környezetbe illeszkedik. Amennyiben nem csak a fűtést szeretné megoldani, hanem plusz költségek nélkül a főzést, a sütést és a melegen tartást is akkor a legjobb választás egy fa tüzelésű sparhelt.

A fafogyasztás optimalizálása és a hőleadás növelése céljából a tűzhely nagy felületű öntöttvas hőátadóval rendelkezik, amely maximálisan kihasználja a hősugárzás, hővezetés és hőszállítás által nyerhető energiát.

A hosszú füstelvezető csövek, a thermaxból készült égéstér magas hatékonyságot biztosít.

A tömör öntöttvas, a kerámia burkolat, valamint az optimális égéstér a teret egy csapásra korszerű és technológiai szempontból kiemelkedő helyiséggé varázsolják.

A Thermorossi Bosky Country F30 valójában egy 29 kW-os kazán, amely a főzésen kívül 250 négyzetméteres alapterületű helységet képes befűteni.

A Bosky Country F30-as modell dombormintás kerámia burkolattal, dupla üvegezésű tűztérajtóval, zománcozott acélsütővel és nagyméretű ételmelegítővel, acélszürke felső szegéllyel és csiszolt acél főzőlappal (üveges főzőlap igényelhető) rendelkezik.

A primer és a szekunder levegőt az automata termosztát szabályozza, mely lehetővé teszi az optimális fafogyasztást