Írjál nekünk e-mailt Hívjál minket telefonon

Pelletfűtés / Thermorossi pelletfűtés technológia

Thermorossi pelletfűtés technológia

Thermorossi pelletfűtés technológia


Az olasz Thermorossi az egyik legfejlettebb fűtőberendezéseket gyártó vállalat Európában. Nem csak különböző típusú és teljesítményű fa, pellet és kombinált üzemeltetésű kazánokat, kandallókat gyárt, hanem a napenergia felhasználásával lehetőséget biztosít a legmodernebb technológia alkalmazásával családi házak fűtés, meleg-víz és villamosáram igényeinek kiszolgálására, mindezt a legszigorúbb környezetvédelmi előírások teljesítése mellett.

A Thermorossi termékeket használók a legmodernebb technológiát a kiváló olasz dizájnt és a maximális kényelmet élvezik.

A Thermorossi megvalósította, hogy a fűtés és meleg-víz szolgáltató berendezésünket nem kell külön kazánházba elhelyezni.

Thermorossi 36 db15 mirányításgranciapellet tartály 01

A pellettüzeléses vízteres vagy légteres kályhákat vagy a vékonyított „Slim” és a”Slimquadro” típusú kerámiaburkolatú pelletkályhákat már úgy tervezték, hogy akár a nappalink egyik leglátványosabb eleme legyen, mindezt úgy, hogy a Thermosilent funkció biztosítja a majdnem hangtalan működést ( 36 dB).

Az Airbox rendszer (egy termosztáttal ellátott szellőzőblokk) használatával egy kályhával több helyiséget (akár négy különállót) is kifűthetünk, ahol a meleg-levegő mennyiségét egy négysebességes elektromos távvezérlő szabályozza és a beépített ventilátor juttatja el a kívánt helyekre. A szobaventilátor a levegőt a szoba légteréből szívja egyidejűleg a levegőben lévő porszemcsékkel amelyek egy szűrőben lecsapódnak. A szűrőt egyszerűen lehet lepattintani, kimosni és visszahelyezni, így biztosítva tiszta, pormentes levegőt.

A Thermorossi vízteres kályhák nemcsak az egész ház fűtését képesek ellátni, hanem a használati meleg vizet is előállítják. A fűtési rendszer ellátására akár a már meglévő csővezetékek és radiátorok is alkalmasak lehetnek, további előnyös tulajdonságai között fontos szerepe van a távirányítás és a programozás lehetőségének, valamint az mobiltelefonon keresztül történő ki- és bekapcsolásnak. Ezek a modern, fatüzelésű, környezetbarát, vízteres kandallók helyettesíthetik, vagy kiegészíthetik a hagyományos gázkazánt, lehetőséget teremtve akár 40 %-os energiamegtakarításra is.
 
Thermorossi egyik új a PelletPower . Az égéstér új formája, a beállítás, a meglévő nyílások száma és a motorizált lapát folyamatos mozgása állandóan fenntartja az elsődleges és a másodlagos levegő közötti keverést. Az égésteremék ahelyett, hogy  az égéstérben maradna a szélekre kerül és leseik a hamutartó edénybe.

A pellet fogyasztás optimalizálása és a hőleadás növelése céljából a kályhák nagy felületű öntöttvas  hőátadóval rendelkeznek, amely maximálisan kihasználja a hősugárzás, hővezetés és hőszállítás által nyerhető energiát.

Minden Thermorossi termékeket  kiszállítás előtt egy óra gyári próbaüzemen tesztelnek, így kerülve el a legkisebb beüzemelési problémát is.
Milyen anyag a pellet és miért jobb ezzel fűteni?


Manapság rendkívül népszerű a pellettel való fűtés, hiszen számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik. De pontosan mi is az a pelletfűtés?
A pellet nem más, mint nagy nyomáson összepréselt, aprított fa.  A tiszta pellethez nem adnak semmilyen adalékanyagot, mert a fa saját kötőanyaga, a lignin elegendő ahhoz, hogy a préselés során kapott alakját megőrizze. Az igazán tiszta, és jó minőségű pellet világos színű.

Sokan úgy vélik, hogy nincs sok értelme a fát ledarálni, hiszen úgyis lehet tüzifaként használni. Ez egy téves megközelítés, hiszen a pellet, és így a pelletfűtés is több előnyös tulajdonsággal rendelkezik, mint a tüzifa. A pellet energiatakarékosabb, környezettudatosabb, és nem utolsó sorban kényelmesebben használható fűtőanyag. Döntsön Ön is a spórolás mellett, válassza a pellettel való fűtést!

Számunkra fontos, hogy Ön a fűtési szezonban minél korszerűbb és takarékosabb fűtési módszereket válasszon! Ha bármilyen kérdése lenne a pelletfűtéssel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal, kollégáink készségesen állnak az Ön rendelkezésére!


Milyen anyag a pellet és miért jobb ezzel fűteni?

Döntsön az energiatakarékos megoldás mellett!

Régóta folyik a vita arról, hogy melyik tüzelési módszer szennyezi kevésbé a környezetet. Több érv szól a gáztüzelés mellett és ellene, ugyanez van a fatüzeléssel kapcsolatban is.

Azonban a legkörnyezettudatosabb megoldás a pellettel való fűtés, hiszen a pellet víztartalma körülbelül 10 százalék, így az égése jóval közelebb van a jelenlegi ismereteink szerinti megfelelőhöz, mint a hagyományos tűzifáé. Egy pellet fűtési rendszer körülbelül 90-95 százalékos hatékonysággal képes elégetni a tüzelőanyagot, ami vetekszik egy korszerű gázkazán hatékonyságával is. Ennek a fűtési rendszernek az előnye, hogy alig marad korom utána. A pellet gyártásának további jó tulajdonsága, hogy a fafeldolgozás során olyan melléktermékét is hasznosítani lehet, amire korábban haszontalan hulladékként, vagy veszteségként tekintettek a feldolgozó üzemek.

Tegyen Ön is a környezetéért, tüzeljen pellettel, és válassza a Thermossi termékeket! Ha bármilyen kérdése lenne, lépjen velünk kapcsolatba, kollégáink készségesen állnak az Ön rendelkezésére!


Döntsön az energiatakarékos megoldás mellett!